Для тех, кто просто любит общаться=)

Объявление

привет) удачного дня!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Для тех, кто просто любит общаться=) » Любопытные факты! » ученые оживили мервтое сердце...


ученые оживили мервтое сердце...

Сообщений 1 страница 2 из 2

1

Американські вчені оживили мертве серце
Американські вчені з університету Мінеесоти провели унікальну операцію - вони знову змусили битися серце, яке вони взяли в померлого природним шляхом лабораторного пацюка.

У ході операції на серце пацюка фахівці вбили в ньому всі м'язові клітини, завдяки яким воно б'ється, а залишили лише каркас із інших тканин: кровоносні судини й клапани. Саме на цей каркас учені й пересадили м'язові клітки, отримані від іншого пацюка.

За словами Доріс Тейлор, учасниці експерименту, під час операції були використані стовбурні клітини (це первинні клітини організму, здатні трансформуватися в клітини будь-якого іншого типу) для відродження серця. Що характерно, нові клітки досить швидко прижилися, і серце знову почало битися.

Для оживлення серцевого м'яза медики вводили на клітинному рівні хімічну сполуку, подібну за складом до желатину.

Після того, як експериментальний серцевий м'яз був повністю оновлений, його помістили в середовище цієї речовини для того, щоб м'яз відновив процес росту. Учені зазначають, що вже через 4 дні серце знову почало проявляти активність. Однак, незважаючи на це, медики спочатку все-таки  використовували кардіостимулятор, що контролював серцеву активність, і невеликий насос, що створював тиск при прокачуванні крові через народжене серце.

І тільки через ще 8 днів серце почало повноцінно битися.

Учені повідомляють, що основна перевага даного методу полягає в тому, що в перспективі його можна буде перенести й на людей, а тому що в новому методі задіяні стовбурні клітини, то пересадження серця стане універсальним. До того ж, новий метод дозволяє істотно збільшити тимчасове вікно для трансплантації.

0

2

А по русски мона?

0


Вы здесь » Для тех, кто просто любит общаться=) » Любопытные факты! » ученые оживили мервтое сердце...


Создать форум © iboard.ws Видеочат kdovolalmi.cz